Ορθοπεδικής

Το τμήμα Ορθοπεδικής προσφέρει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • Ολική αρθροπλαστική ισχίων
 • Ολική αρθροπλαστική γονάτου
 • Αρθροσκοπική Χειρουργική μεγάλων αρθρώσεων
 • Ορθοπεδικό τραύμα
 • Αθλητικοί τραυματισμοί
 • Χειρουργική της σπονδυλικής στήλης

Αποτελείται από εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και εξειδικευμένους γιατρούς που εφαρμόζουν τις νεότερες χειρουργικές μεθόδους για ορθοπεδικές αλλοιώσεις και τραυματισμούς: Οστεοσύνθεση για σπονδυλική στήλη, καθώς και για κατάγματα άνω και κάτω άκρων με επεμβατικές τεχνικές.

 1. Θεραπεία ηλικιωμένων καταγμάτων ισχίου με σύγχρονες τεχνικές, για άμεση αποκατάσταση
 2. Θεραπεία σπονδυλικής στήλης: σύντηξη σπονδυλικής στήλης, σκολίωση, σπονδυλοπλαστική, κυψοπλαστική, ειδικά για οστεοπορωτικά κατάγματα και επισκληρίδια ένεση. MISS (ελάχιστη επεμβατική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη). Σπονδυλική στήλη αρθροσκόπησης
 3. Nerve root blocks
 4. Χειρουργικές επεμβάσεις στον τραυματισμό του αγκώνα: Αρθροσκόπηση του γονάτου, του ώμου, του ισχίου, του αγκώνα, του αστραγάλου και του καρπού, της αποκατάστασης του μηνίσκου, του τένοντα, του σταυροειδούς συνδέσμου και των ρωγμών του μυκητοδεξτρικού μανικετιού, των τραυματισμών του αρθρικού χόνδρου, της μεταμόσχευσης χόνδρου και της θεραπείας με αυτόλογους παράγοντες,
 5. Αρθροπλαστική για το ισχίο, το γόνατο, τον ώμο, τον αγκώνα, τον αστράγαλο, τις αρθρώσεις των ποδιών και των βραχιόνων, με προθέσεις τελευταίας γενιάς που κατασκευάζονται στα πιο γνωστά ξένα εργαστήρια και ελάχιστα επεμβατικές λειτουργίες.
 6. Η επιτυχής αντικατάσταση οποιασδήποτε αρθροπλαστικής ισχίου ή γόνατος από έμπειρους χειρουργούς
 7. Πρακτική χειρουργική επέμβαση ποδιών
 8. Ανοικτό και ενδοσκοπικό άνοιγμα καρπιαίου σωλήνα
 9. Χειρουργική χειρός
 10. Χειρουργική του βρόγχου πλέγματος
 11. Βελόνα και καθοδηγούμενη βιοψία με CT scanner για αλλοιώσεις των οστών και των αρθρώσεων
 12. Θεραπεία των μολύνσεων των οστών και των αρθρώσεων με χειρουργική επέμβαση και ήπια θεραπεία, σε συνεργασία με εξειδικευμένους γιατρούς των μολυσματικών ασθενειών.
 13. Ορθοπεδική Ογκολογία
 14. Προσαρμογή κατά παραγγελία
 15. Συστηματικές ασθένειες

ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

Η νέα μέθοδος Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος χρησιμοποιείται από ομάδα Ορθοπεδικών στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός από τους Δρ Δημήτρη Άσπρο MD, FRCS, FEBOT και Δρ Στάθη Τούρβα FRCS.

Είναι γνωστό ότι τα εμφυτεύματα στην Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος πρέπει να είναι τοποθετημένα με υψηλή ακρίβεια και ευθυγράμμιση γιατί έτσι μειώνεται η πιθανότητα πρόωρης χαλάρωσης και φθοράς του εμφυτεύματος.

Για το λόγο αυτό η ομάδα μας υιοθέτησε τη χρήση της μεθόδου εξατομικευμένης αρθροπλαστικής γόνατος με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή από την Smith and Nephew – μιας μεθόδου που επιτρέπει την τρισδιάστατη χαρτογράφηση του γόνατος (3D mapping planning) με MRI προεγχειρητικά και ακολούθως την κατασκευή εξατομικευμένων εργαλείων (custom made cutting blocks) για διαμόρφωση του γόνατος στο χειρουργείο.

Η μέθοδος αυτή έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Μικρότερο χειρουργικό χρόνο – Επειδή η εξατομικευμένη αρθροπλαστική γόνατος αφαιρεί πολλαπλά χειρουργικά βήματα σε σχέση με τη συμβατική αρθροπλαστική γόνατος ο αναισθητικός και χειρουργικός χρόνος μειώνεται. Αποτέλεσμα είναι η μικρότερη απώλεια αίματος, μείωση της πιθανότητας μόλυνσης, καρδιακού ή εγκεφαλικού επεισοδίου.
 • Λιγότερα επεμβατική μέθοδος με πιο μικρή τομή, λιγότερη αφαίρεση οστού, άμεση κινητοποίηση και καλύτερο αποτέλεσμα στην κίνηση γρηγορότερα
 • Εφαρμογή και ευθυγράμμιση της αρθροπλαστικής με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια που μειώνει την πιθανότητα πρόωρης χαλάρωσης του εμφυτεύματος και αποτυχίας

Ιατροί:


Δρ. Αλέξιος Αγαπίδης
Δρ. Δημήτρης Άσπρος
Δρ. Μάριος Κυριάκου
Δρ. Σάββας Αγ. Λυκούδης
Δρ. Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος